Werk je met Microsoft? Wie het slim speelt, voorkomt prijsstijgingen

Zoals bij veel big tech-bedrijven is je onderhandelingspositie als gebruiker beperkt. Je afhankelijkheid is vaak erg groot. Voorwaarden ‘moet’ je accepteren voor optimaal gebruik en prijsstijgingen ‘moet’ je slikken om licenties te behouden.

 

Toch is er soms net wat meer speelruimte dan je denkt. Maar de vraag is: hoe maak je daar gebruik van?

 

Tijdig verlengen

Ten eerste: wees op tijd. Microsoft heeft forse prijsverhogingen aangekondigd per 1 april. Het gaat om maar liefst 16%! Zeker als je niet alleen Office gebruikt, maar bijvoorbeeld ook Dynamics of Azure, dan kan dat aardig in de papieren lopen. Het goede nieuws is dat je Microsoft licenties vaak tegen veel gunstiger tarieven kunt verlengen als je op tijd aan de bel trekt. Dat kan ook nog na 1 april.

 

Waar moet je op letten?

Om de besparing daadwerkelijk te realiseren zijn er drie zaken van belang:

 

  • de looptijd en de aard van je huidige contract(en);
  • de Microsoft-diensten die je precies afneemt (hoe meer, hoe complexer);
  • de leverancier(s) van je licentie(s).

Bij Procurement Services kennen we de weg in de licenties en contracten. Daarbij gaat het niet alleen om prijs, maar natuurlijk ook om voorwaarden. We beschikken over benchmarks en tariefkennis van verschillende licentieleveranciers. Daarmee hebben we voor diverse klanten al mooie besparingen weten te realiseren en verbeterde contracten kunnen afsluiten.

 

Wil je ook weten of jouw contracten beter kunnen en wil je prijsstijgingen voorkomen of minimaliseren? Met onze kennis van deze specifieke markt zijn we in staat om snel te bepalen wat in elke individuele situatie mogelijk is.

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.