COMPASS GROUP

“Procurement Services werkt al enige tijd voor Compass. Na een uitgebreide spendanalyse en trainingen voor inkoop en category management werden ook directe inkoopprojecten benoemd om zo samen met het Compass-team invulling te geven aan de nieuwe doelstellingen van Compass.

 

Een van die doelstellingen was dat we ons percentage duurzame vis wilden verhogen. Door de weinig transparante keten met diverse tussenschakels is dit best een uitdaging. Procurement Services heeft gezorgd voor meer inzicht en helderheid. Door leveranciersconsolidatie, eliminatie van onnodige schakels in de supply chain en assortiment-rationalisatie, is het gelukt om een besparing van 7% op de inkoopkosten te realiseren.

 

Bovendien werkt Procurement Services met Negometrix-software die het inkoopproces digitaal stroomlijnt, waardoor Excel- en Word-bestanden overbodig zijn. We krijgen hiermee veel consistentere, beter vergelijkbare biedingen en ook het hele proces verloopt veel soepeler.

 

Uiteindelijk zijn we van 22% duurzame vis naar 85% duurzame vis in Nederland gegaan. Dat hadden wij zonder de hulp van Procurement Services nooit kunnen realiseren.“

 

Meer weten over deze samenwerking en aanpak? Lees dan dit artikel.

 

HEDWIG DAVELAAR, SENIOR BUYER BIJ COMPASS GROUP

www.compass-group.nl

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.