Specialist uitzonderlijk wegvervoer Nooteboom kiest voor strategische inkoopsamenwerking

Partnership met Procurement Services én Kloepfel Benelux

Nooteboom Trailers B.V. is een toonaangevende internationale onderneming die haar klanten innovatieve en integrale transportoplossingen biedt voor uitzonderlijk wegvervoer tot 200 ton. Het bedrijf had de wens en behoefte om de contracten met bestaande leveranciers te verbeteren en tegelijkertijd nieuwe leveranciers te vinden. In september 2019 is Nooteboom Trailers een samenwerking aangegaan met Procurement Services en Kloepfel Benelux voor zowel de indirecte als directe inkoop.

 

 “Procurement Services vormt een waardevolle aanvulling op ons eigen inkoopteam, waarmee we kennis, maar ook snelheid naar binnen halen. Met respect voor de huidige leveranciers zijn naast de inkoopkosten ook het inkoopbeleid, de efficiency van inkoopprocessen en de transparantie in de samenwerkingen aangepakt. Hiermee zijn mooie besparingen gerealiseerd die onze concurrentiepositie hebben verbeterd.”

 

Focus, inzicht en ontzorgen
Samen met het inkoopteam van Nooteboom, onder leiding van COO Raymond Belderink en Manager Purchasing Ben van Kessel, is er hard gewerkt aan verbetertrajecten. Binnen Nooteboom zijn deze vervolgens multidisciplinair gerealiseerd. Hierbij lag de focus op Total Cost of Ownership en het bieden van meer inzicht in spend en het ontzorgen bij contractmanagement. Voor de indirecte spend is de focus regievoering waarbij Procurement Services het tactische deel van de inkoop voor haar rekening neemt.

 

Fraaie resultaten
Inmiddels zijn de eerste resultaten binnen. In vier maanden tijd zijn diverse onderwerpen met een tender, heronderhandeling of een raamovereenkomst van Procurement Services opgepakt en afgerond. Het betrof onderwerpen als Uitzenden, Kantoorartikelen, Multifunctionals en Hardware. De gezamenlijke besparingsdoestelling voor 2019 is daarmee behaald en biedt veel perspectief voor het vervolg in 2020.

 

Over Nooteboom

Met een historie die zijn oorsprong kent in 1881, is Nooteboom de oudste producent van transportmiddelen voor het uitzonderlijk wegvervoer in Nederland. Het productenprogramma bestaat voornamelijk uit diepladers, semidiepladers, vlakke opleggers en aanhangwagens die worden toegepast voor bijvoorbeeld het vervoer van onder andere bouwmachines, kraandelen, staal- en betonconstructies, hoogwerkers en windturbines. Kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid, bedieningsgemak en lage operationele kosten staan bij Nooteboom hoog in het vaandel bij het ontwikkelen en produceren van de opleggers. Door continu te investeren in de beste oplossingen voor haar klanten onderscheidt Nooteboom zich met grensverleggende innovaties in het internationale uitzonderlijk wegvervoer.

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.