MEET OUR TEAM: Maikel Vossen

“Nog voordat ik hier was begonnen deed ik al mee aan de strategiesessie en de kerstborrel”


Wie is Maikel Vossen?

Maikel is iemand met een brede scope en interesse. Dat merk je gelijk. Hij denkt soms hardop of neemt je mee in zijn overwegingen. Weloverwogen dus en bovendien iemand die weet wat hij wil. Of noem het eigenzinnig. Nu het borrelen met vrienden even niet kan in deze coronatijd, compenseert hij dat met nieuwe uitdagingen. Want deze 36-jarige samenwonende Utrechter stelt (en haalt) graag doelen.


Hoe werd je inkoper?

Zijn eerste ervaring met inkoop begon tijdens zijn studie. Maikel: “Ik had ooit een college Europese aanbesteding. Na de pauze was de helft van de collegezaal leeg. Veel mensen vonden het saai (dat was de presentatie ook), maar het belang van het vakgebied interesseerde me, dus ik bleef.” In 2008 studeerde hij af aan de Universiteit van Tilburg met een Master Supply Chain Management. Na een jaar reizen startte hij als managementtrainee bij het internationale bouwmaterialen concern Saint Gobain. “Dat was geen match”, zegt hij. “Daarna ben ik in inkoop terecht gekomen en heb ik inkoopverbetertrajecten en detacheringsopdrachten gedaan bij onder andere het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Staatsloterij en DAS. Heel leerzaam, maar soms ook te uitvoerend.”


De weg naar Procurement Services

Maikel vervolgt: “Daarna ben ik overgestapt naar KPN als category manager externe inhuur. Dat was een flinke verantwoordelijkheid met groot inkoopvolume waar veel in te verbeteren viel. Het ging ook om een paar duizend mensen, waaronder een groot deel uitzendkrachten. Dat heb ik drie jaar gedaan en toen kwam ik op een kruispunt. Ik leerde uit die carrièrestappen dat grote organisaties minder wendbaar zijn en dat is wat ik juist wel zocht. Een kleinere persoonlijkere omgeving past beter bij me. Interessante projecten draaien bij verschillende opdrachtgevers. En precies toen kwam Procurement Services voorbij…”


Professioneel profiel

Maikel is zich bewust van hoe hij over kan komen: “Ik denk dat ik overtuigend kan zijn omdat ik niet opportunistisch ben. Ik vertel mijn klanten, maar ook hun leveranciers, echt wat ik vind dat je moet doen. Of juist niet. Dat waarderen ze. Ik kan ook best ergens hard ingaan als ik merk dat ik niet oprecht word behandeld.” Dat klinkt heel serieus, maar wie denkt dat Maikel vooral serieus is, die heeft het mis: “Ik verveel me als ik alleen maar serieuze gesprekken voer. Humor, respectvol en fair met elkaar omgaan, vind ik heel belangrijk.”


Meeste energie van..

“Buiten corona heb ik het liefst een leuke borrel of diner met vrienden, maar nu dat beperkt mogelijk is ben ik bezig met een sport challenge. 12 weken word je gecoacht. Lekker om aan een doel te werken. Dat is wat we bij PS ook doen, projectmatig en meetbare doelen. Daar hou ik van.” Al zit er ook op andere manieren muziek in zijn leven: “Ik ga ook een kookcursus doen, lijkt me leuk! Eigenlijk ben ik weer op zoek naar nieuwe hobby’s. Weer eens iets met muziek doen, zoals bijvoorbeeld gitaarles nemen, lijkt me ook mooi om op te pakken.”


Wie is je held?
“Toen ik reisde las ik het boek van Richard Branson. Een ondernemer die met nul euro op de bank begon en een wereldconcern heeft opgebouwd. Mooi figuur. Tegelijkertijd heeft hij ook veel aandacht voor zijn mensen en omgeving. Hij probeert veel en veel lukt, maar niet alles. Het mooiste vind ik ondernemers die ook de wereld willen verbeteren. Ik kom erachter dat ik toch wat idealistischer ben dan ik dacht.”


Procurement Services als metafoor

“Wat ik typerend vind voor Procurement Services, is dat voordat ik begon, ik al werd uitgenodigd bij de strategiesessie en kerstborrel. Je wordt gelijk meegenomen in een warm bad. Ook toen we al een tijdje thuis moesten werken, kregen we een doosje wijn thuisgestuurd met persoonlijk bericht. Het menselijke gezicht van Procurement Services is gewoon heel sterk. Precies de reden waarom ik hier zo graag werk.”

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.