MEET OUR TEAM: Jurrian Blom

“Voor klanten doen we vaak alles, van A tot Z. Lekker bezig zijn met veel afwisseling!”

 

Wie is Jurrian Blom?
“Banketbakkerij Blom bestaat nog steeds, maar het is niet meer van de familie”, zegt de geboren en getogen Utrechtse banketbakkerszoon Jurrian. “Ik vond het heel leuk, die banketbakkerij thuis, het had een bepaalde gezelligheid. Ik reed dan Utrecht rond om bestellingen te bezorgen, kerststollen bijvoorbeeld.” Het is in deze tijd van het jaar een toepasselijke start van een leuk gesprek met een ervaren inkoopprofessional. Inmiddels woonachtig in Amersfoort. Een evenwichtig mens die houdt van variatie. Maar, om in bakkerstaal te blijven, hij kneedt het graag naar zijn eigen vorm. Want het moet wel goed zijn, om niet te zeggen, bijna perfect. “Ik ben inderdaad wel een beetje perfectionistisch soms”, zegt Jurrian met een glimlach.

 

Hoe werd je inkoper?
“De banketbakkerij overnemen heeft wel even door mijn hoofd gespeeld, maar ik koos voor de HEAO. Ik had altijd al wel een talenknobbel, begon met de richting Economisch Linguïstisch, en stapte later over op Commerciële Economie. Ik had na mijn studie kort twee baantjes als product manager en als trader. De inkoopkant trok me sterker dan de toen wat meer platgereden commerciële kant. Zo begon ik bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam begin jaren 90 als Zelfstandig Inkoper. Ik volgde de Nevi 1 en 2 opleidingen, stapte over naar de Zwolsche Algemeene (nu Allianz) en werd voor het eerst verantwoordelijk voor een team.” Daarna volgden meer inkooprollen bij vooraanstaande bedrijven zoals EMI Records, Roto Smeets de Boer en ArboUnie.

 

De weg naar Procurement Services
Zoals gezegd, Jurrian houdt van afwisseling. Maar het overlijden van zijn vader, 10 jaar geleden, was een moment om even stil te staan bij wat hij écht wilde. Meer van hetzelfde of juist voor zichzelf beginnen? Jurrian: “En toen kwam ik Martijn en André tegen en dacht: ‘dit is wel een mooie tussenvorm’. Veel zelfstandigheid en tegelijkertijd toch onderdeel zijn van een team. Voor klanten doen we vaak alles van A tot Z. Veel afwisseling dus. En dan met die no-nonsens mentaliteit, dat past heel goed bij me. In januari werk ik er alweer 10 jaar. Dat zegt genoeg. Bij Procurement Services heb je eigenlijk doorlopend variatie. Nieuwe klanten, nieuwe onderwerpen, nieuwe mensen. Daarom voel ik me er ook zo lekker.”

 

Professioneel profiel
Jurrian zit dus erg op zijn plek en dat draagt hij graag uit: “In zo’n team heb je heel veel verschillende profielen en met elkaar heb je ontzettend veel kennis in huis. Zo beheer ik bijvoorbeeld de raamcontracten. Ook houd ik me graag bezig met de saleskant door mijn netwerk te activeren. Als dat leidt tot nieuwe opdrachten geeft dat veel voldoening, de kers op de taart. We hebben overigens ook echt een heel stabiel team”. Dat is iets wat Jurrian zelf ook uitstraalt. Rust en stabiliteit. Jurrian lacht: “Haha ja dat klopt, maar ik ben soms van binnen minder relaxt dan het aan de buitenkant lijkt hoor.” Jurrian werkt momenteel 3 dagen in de week bij Profile Tyre Centre, en heeft onder andere de aanbesteding van winterbanden gedaan. In november is het nieuwe Hoofd Inkoop gestart en tot het einde van het jaar blijft hij hem ondersteunen. In januari weer helemaal andere dingen en dat is precies wat hij graag wil: “Zo zit je in de automotive en zo zie je weer iets anders, mooi toch?”

 

Meeste energie van…
Balans en variatie, het lijkt een rode draad in het leven van Jurrian. En hoewel hij erg gesteld is op momenten voor zichzelf, trekt hij er graag op uit. Ook in zijn privéleven zijn de uurtjes zo gevuld. Samen met zijn vrouw, huisarts in Soest, genieten ze van het stadse leven en hun twee studerende jongens, die zo nu en dan de weg naar huis weten te vinden. Tussendoor een potje squashen of een bezoekje aan de sportschool. Concerten van Iron Maiden tot klassiek. Maar ook de liefde voor de taal vertaalde zich in de tijdsbesteding met een cursus Spaans. Eigenlijk houdt Jurrian van bijna alles wat uit Spanje komt: de taal, cultuur, de tapas, de steden. “Misschien ga ik nog wel een keer naar de nonnen in Vught om de taal nog beter te leren”, zegt Jurrian. “Als ik de hond uitlaat praat ik trouwens ook vaak Spaans tegen hem, haha”.

 

Over Procurement Services
Een directe metafoor heeft Jurrian niet, maar enthousiast is hij wel: “Het is gewoon een heel fijne plek. Je moet er wel passen. Het leuke is dat we echt allemaal verschillende karakters hebben en toch zo’n eenheid vormen. Veel afwisseling, veel zelfstandigheid, ik houd het nog wel even vol!”

 

Ese es Jurrian. ¡Gracias por la agradable conversación y felices fiestas! Adiós!

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.