Smart Procurement in de maakindustrie begint met omdenken...

Smart Procurement in de maakindustrie begint met omdenken...

Het traditionele inkoopvak in de maakindustrie is verleden tijd. De globalisering, toenemende internationale concurrentie, druk op prijzen en de impact van de digitalisering en automatisering, maken het vak aanzienlijk complexer. Het laveren tussen de eisen van product engineers, de wensen van klanten en de voorwaarden van toeleveranciers, is een enorme uitdaging. Een vak in volle ontwikkeling met bedreigingen, maar juist ook met heel veel kansen.

 

Smart procurement begint met anders denken

De complexiteit waar procurement managers voor staan, lossen we niet even in een middagje op. Maar, door af te wijken van de gebaande paden en met de juiste marktkennis kunnen veel kansen benut worden. Op zowel het gebied van direct als indirect procurement.

 

We geven u graag inzicht en inspiratie om inkoop wezenlijk anders en slimmer aan te pakken door de focus te verleggen van prijs naar totale kosten.

Tijdens deze middag laten we aan de hand van twee cases zien:

 

– hoe u grip krijgt op productiekosten en -kwaliteit

– hoe omdenken bij NPR inkoop meer bespaart dan u op voorhand zou verwachten

 

Daarnaast willen we u graag de kans bieden om ervaringen te delen en kennis te maken met vakgenoten tijdens de afsluitende netwerkborrel.

 

Meld u aan voor donderdag 23 januari

Het event ‘Smart Procurement voor de maakindustrie’ wordt georganiseerd voor Procurement Managers, Manufacturing Managers, Supply Chain Managers, Sourcing Managers en Product Engineers actief in de maakindustrie.

 

Het vindt plaats op donderdag 23 januari 2020 in het Microlab te Eindhoven. Aanmelden is kosteloos!

 

 

Programma

15.00 Ontvangst
15.30 Welkom en introductie
16.00 Case study Cost Engineering Putzmeister Holding GmbH
16.45 Case study NPR inkoop Lely Industries
17.30 Afsluiting en netwerkborrel

 

 

Case study Lely Industries

Aan de poorten van Lely kwamen er per dag tientallen losse vrachtwagens met misschien 2-5 pallets per vracht. Voor iedere vrachtwagen is er dok- en lostijd die alles bij elkaar flink kan oplopen. Dat kon veel slimmer en efficiënter. Door om te denken werden de tijd en kosten drastisch verlaagd.

Case study Cost Engineering Putzmeister Holding GmbH

Voor een kapversterking van Putzmeister betonmortel heeft Kloepfel Engineering een 2 fase traject uitgevoerd. Fase 1 Calculatie en heronderhandeling van bestaande leverancier, optimale bestelhoeveelheden op basis van de huidige specificatie leverde direct 14.5% besparing op. Daarna werd er in een workshop met leverancier/engineering een nieuw design bedacht waarbij er een besparing van 38,5% gerealiseerd werd door een design te kiezen dat veel voordeliger geproduceerd kan worden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Locatie

Eindhoven - Donderdag 23 januari 2020

  • Microlab (route)

  • Kastanjelaan 400

  • 5616 LZ Eindhoven