Succesvolle start voor Duits-Nederlandse samenwerking voor inkoopadvies gericht op maakindustrie

PERSBERICHT – Houten, 12 oktober 2020

 

Kloepfel Benelux actief op de Nederlandse markt

Het Duitse Kloepfel Consulting uit Düsseldorf, met vestigingen in Zwitserland, Oostenrijk en diverse landen in Oost-Europa, is in 2019 een strategische samenwerking gestart met het Nederlandse Procurement Services (Houten, Leeuwarden, Eindhoven). Onder de naam Kloepfel Benelux opereert het inkoopadviesbureau vanuit Houten. Kloepfel Benelux is gespecialiseerd in Direct Material Optimization en speelt in op de toenemende vraag voor internationaal inkoopadvies.

 

Direct Material Optimization (DMO) in twee fases

Door de toenemende internationale scope van de Nederlandse maakindustrie om haar concurrentiepositie te behouden, is er steeds meer vraag naar internationaal inkoopadvies en toegang tot internationale sourcing-netwerken zoals in Oost-Europa. Met teams in die regio kan Kloepfel Benelux hier direct op inspelen, waarbij ze bovendien kan bogen op de marktkennis en benchmarks van meer dan 1.200 projecten van Kloepfel Consulting, met name in de maakindustrie. De DMO-aanpak van Kloepfel Benelux bestaat uit twee fases. De eerste fase is gericht op meer inzicht in en grip op de supply chain in combinatie met korte termijn besparingen en de tweede fase op structurele, lange termijn procesverbeteringen.

 

Aan het roer staan 2 ervaren inkoopmanagers

Aan het roer staan 2 ervaren inkoopmanagers. Peter Smit is partner en managing director vanaf de oprichting van Kloepfel Benelux in juni 2019. Per 1 oktober 2020 is Maarten Erasmus als partner toegetreden tot de directie.

 

Peter Smit, voormalig inkoopdirecteur Lely Industries

Peter Smit, partner van Kloepfel Benelux sinds de oprichting in mei 2019, werkte voorheen als inkoopdirecteur bij het internationale bedrijf Lely Industries met zowel Kloepfel als Procurement Services. Na zijn overstap naar Kloepfel Consulting in Duitsland was hij verantwoordelijk voor diverse projecten in de Duitse maakindustrie en sinds 2019 neemt hij samen met Martijn Heijmans (directeur/eigenaar bij Procurement Services) het voortouw bij Kloepfel Benelux. Vanaf oktober 2020 wordt deze taak overgenomen door Maarten Erasmus en krijgt het bedrijf een tweehoofdige leiding. Plan is om met Kloepfel Benelux in enkele jaren een toppositie te verwerven als hoogwaardige kennispartner van de maakindustrie in Nederland.

 

Maarten Erasmus, voormalig Managing Consultant bij Emeritor

Maarten Erasmus, de nieuwe partner van Kloepfel Benelux sinds oktober 2020, werkte voorheen bij Emeritor, waar hij circa 20 inkoopprogramma’s leidde in de industrie, de zorg en bankensector. Daarvoor was hij inkoopmanager in de automobiel-, kunststoffenindustrie en bij Philips. Maarten brengt veel kennis in op het gebied van organisatie- en procesinrichting en methodisch projectmanagement. Zijn keuze voor Kloepfel Benelux is geen toevallige. In Nederland is geen serieuze aanbieder van inkoopadvies voor de maakindustrie, terwijl er wel een aanzienlijke markt voor is. “Kloepfel Benelux springt in dit gat. In Duitsland en Oost Europa is een schat aan kennis beschikbaar, die goud waard is voor de industrie in Nederland. Alleen al de 1.200 referentiecases zijn een geweldige bron om uit te putten”, aldus Maarten.

 

Samenwerking met Procurement Services voor NPR en Logistiek

In de praktijk blijkt dat er in de maakindustrie ook nog veel valt te winnen op NPR inkoop en logistiek. Hier ligt de focus van Procurement Services. Niet voor niets dat beide bedrijven, die zo sterk complementair zijn, de handen ineen hebben geslagen.

 

Lange termijn samenwerking als doelstelling

Kloepfel Benelux adviseert klanten over hun totale inkoopstrategie van direct materials en kijkt daarbij niet alleen naar de quick wins, maar vooral naar de structurele verbeteringen op de langere termijn. Deze inkoop is per definitie van strategisch belang en een belangrijke factor in de prijs en kwaliteit van het eindproduct. De inkoop vereist intensieve samenwerking met de technische staf en directie bij de klant, maar ook vakinhoudelijke kennis en inlevingsvermogen van de adviserende partner.

 

Na de succesvolle start in 2019 bij Nooteboom Trailers uit Wijchen werkt Kloepfel Benelux inmiddels voor diverse bedrijven in de maakindustrie in de Nederlandse markt.

 

Voor meer informatie: www.kloepfel-benelux.com

Contactgegevens Peter Smit: p.smit@kloepfel-consulting.com / 06-12261596

 

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.