MEET OUR TEAM: Ruud van Bree

“In mijn privéleven kan ik heel enthousiast vertellen over mijn baan. En dat is niet omdat ik zo’n goeie verkoper ben.”


Wie is Ruud van Bree?

Ruud werkt inmiddels ruim 4 jaar bij Procurement Services en zat daarvoor bij APG, de pensioenverzekeraar, als inkoopmanager voor de categorie HR. Ruud is 47 jaar en houdt van een lach, is een man met doorzettingsvermogen (behaalde zijn HEAO- en NEVI-diploma’s in de avonduren), is erg sportief, woont in het Brabantse Heeze en heeft 2 kinderen. Hij heeft niet veel helden, maar als hij er toch een moet noemen, komt hij met een verrassende naam.

 

Hoe werd je inkoper?
Na zijn diensttijd in de jaren 90 is Ruud gaan werken bij een groot foodservice bedrijf. Als manusje van alles, van magazijn tot expeditieafdeling. Handen uit de mouwen! Ruud vertelt het met een glimlach: “Toen ik op die expeditieafdeling werkte, had ik gewoon last van die inkopers. Zij belemmerde mij in mijn werk. Toen zei mijn baas: dan doe je het toch zelf? En zo ben ik het er eigenlijk bij gaan doen. Want laten we eerlijk zijn, er zijn weinig kinderen die op de lagere school zeggen ‘ik wil later inkoper worden’.”

 

De weg naar Procurement Services…

De carrièreswitch van APG naar Procurement Services is min of meer uit toeval ontstaan. Huidige collega Suzanne van Delft kwam langs voor een kop koffie, bij APG speelden er ook wat veranderingen waardoor hij een uitnodiging om eens te komen praten in “The Valley” niet kon weerstaan. Ruud zit al heel lang in het inkoopvak, maar het mooie van het werk bij Procurement Services is de combinatie van de band die je opbouwt met je opdrachtgever, het relationele deel, en de inhoudelijke kant van het vak.

 

Professioneel profiel

“Ik ben een inkoper en geen verkoper, maar ook in mijn privéleven kan ik heel enthousiast vertellen over mijn werk. Dus niet omdat ik zo’n geweldige sales pitch heb, maar vooral omdat ik het echt voel. En dan raak je er ook enthousiast over.” Ruud is bij Procurement Services een echte allrounder. “We hebben er ook allemaal een discipline bij. De een doet marketing, de ander IT en ik regel de facilitaire zaken in Eindhoven. Dat is ook het mooie van een overzichtelijke club gelijkgestemde professionals zonder echte staffuncties.”

 

Meeste energie krijg ik van…
“Humor! En samen resultaten behalen. Ik gebruik veel het woord samen, merk ik, maar vind het ook echt leuk om samen resultaten te boeken. Verder sport ik heel graag. Tennis. Zaalvoetbal. Skiën. Leuke activiteiten samen (daar heb je samen weer;) ) met vrienden en familie. Wat niet iedereen weet, is dat ik 8 tot 10 keer per jaar optreed met mijn cabaretgroepje ‘Zeskirnix’. Alweer ruim 20 jaar geleden ontstaan tijdens een bruiloft waar iemand enthousiast werd en ons vroeg om ook bij de regionale artiestenavond op te treden. Zo is het balletje gaan rollen.”

 

Wie is je held?
“In ons cabaretgroepje hebben we een repertoire dat bestaat uit 4 uitgewerkte optredens en daarbinnen hebben we allemaal onze eigen rollen en acts. Zo doe ik ook een sketch als Elvis Presley. En eigenlijk vind ik hem nog steeds geweldig. Die muziek gaat nooit vervelen. Maar wat ik vooral bewonder is dat hij met heel beperkte middelen heel veel mensen in vervoering wist te brengen. Tot op de dag van vandaag.”

 

Hoe zou je tot slot Procurement Services als metafoor willen omschrijven?
Eigenlijk lijkt Procurement Services wel een beetje op het Eindhovense Strijp S, de voormalige Philips-fabrieken en niet geheel toevallig ook de plek van ons kantoor in het zuiden. Kenmerken zijn bruisend, professioneel en creatief. Netwerken. Place to be.. Hot and happening!

 

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.