MEET OUR TEAM: Jeroen Ribberink

“Een Beer & Burger-avond met mijn vrienden, is net als mijn werk”

 

 

Wie is Jeroen Ribberink?

We spreken een echte Drent, maar eigenlijk spreken we iemand van alle windstreken. Jeroen heeft in heel wat provincies gewoond. Van huis uit is hij een bouwtechnisch bedrijfskundige met een sportieve inborst. Een beetje competitiviteit is hem dan ook niet vreemd. Waarbij het de kunst is om emotie en ratio mooi in balans te houden. Een credo dat Jeroen zowel in zijn werk als privé graag uitdraagt. Eens kijken hoe dat tot uitdrukking komt in het leven van deze trotste vader van een jongen (7 maanden) en meisje (3).

 

Hoe werd je inkoper?

“Tijdens de vorige bouwcrisis startte ik met een Management Traineeship bij investeringsmaatschappij CRH Europe, waar diverse bekende toeleveranciers van bouwmaterialen onder vallen. Ik begon als NPR spend-analist op het toenmalige Europese hoofdkantoor in Rijswijk. Zo is het gekomen”. Bij zijn volgende uitdaging Structural Concrete, onderdeel van CRH, had Jeroen de opdracht om mee te helpen het juiste ERP-systeem te selecteren en ontstond de affiniteit met IT-gerelateerde inkooptrajecten.

 

De weg naar Procurement Services

Vervolgens ging hij aan de slag bij het Brabantse Heras, eveneens CRH, in een totaal andere rol: Teamleider Commerciële Binnendienst van Heras Special Projects met veel (Semi-) overheidsklanten en bijzondere beveiligingsvragen. En zo zat hij ineens aan de andere kant van de tafel als verkopende partij. Inmiddels woonde deze National Trotter anti-kraak in Oirschot nadat hij al in Tilburg, Den Dungen en Den Haag had gewoond. Na het traineeship maakte Jeroen de balans op. “Ik kwam tot de conclusie dat ik inkoop het mooiste vak vind en binnen CRH kreeg ik de kans om als Software Buyer inkoop technisch te ondersteunen. Toen dat project op zijn einde liep werd ik onrustig, want ik houd van dynamiek”. En toen kwam de recruiter van Procurement Services als geroepen… “Na het gesprek met onder andere André en Carola voelde het gelijk heel goed.”

 

Professioneel profiel

Met een glimlach onderstreept Jeroen na 2 jaar zijn keuze: “Het projectmatige, de nuchtere organisatie, de informele sfeer, pragmatisch (met een knipoog: “zeker als je uit een corporate omgeving komt”), zijn wel echt de ingrediënten waar ik blij van word”. De rode draad van Jeroen’s specialisme is IT en software. Een groot deel van zijn tijd besteedt hij nu aan Verzendbedrijf Sandd op locatie en voor een ander groot deel bij ForFarmers. Daarnaast heeft hij ook nog enkele andere klanten en projecten.

 

Meeste energie krijg ik van…

“Nou, die team meetings bijvoorbeeld zijn wel echt energy boosters. De sfeer is top en er wordt ook veel gelachen”. Dan wat serieuzer: “Maar wat mij ook echt veel energie geeft is als het lukt om een klant echt verder te helpen, ze een goed gevoel te geven, maar ook van kennis te voorzien die hun geen geld kost, maar juist oplevert!”

Kijk, daar komt die balans van ratio en emotie weer bovendrijven…

 

Wie is je held?

“Echte helden heb ik niet. Hobby’s des te meer: voetballen en voetbal kijken, mountainbiken, F1 kijken én bezoeken. We zijn met vrienden naar Grand Prix in Oostenrijk geweest. Gezellig met z’n allen op een camping! En verder hou ik van verbouwen en klussen”.

 

Hoe zou je tot slot Procurement Services als metafoor willen omschrijven?

“Met vrienden organiseren we regelmatig een B&B-avond: Beer & Burger-avond, steeds bij iemand anders thuis en dan moeten we elkaar natuurlijk steeds overtreffen. Dat doen we nou niet direct bij Procurement Services, maar aan de ene kant het ludieke en aan de andere kant het competitieve, dat lijkt er wel op. Maar misschien is mijn nieuwste ‘project’ nog wel meer van toepassing. Ik ga namelijk bouwen op een kavel waar je helemaal vrij bent, zonder beperkingen van welstand. Dat is een geweldige uitdaging waarbij je veel keuzes moet maken. Dat is gaaf, maar je kunt elke euro maar één keer uitgeven. En juist dan is het – daar heb je het weer – de kunst om emotie en nuchterheid naast elkaar te zetten”. Waarmee hij breed lachend afsluit: “Je zou bijna zeggen dat het lijkt op mijn professionele leven”.

 

 

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.