MEET OUR TEAM: Dana Verboom

“Hier wordt niet alleen gekeken naar wat je brengt in je werk, maar vooral ook naar wat je brengt als mens.”

 

Wie is Dana Verboom?

Dana is, zoals het fraaie Nederlandse spreekwoord zegt, goed van de tongriem gesneden. Deze geboren en getogen Leidse dame is open en direct. Ze windt er geen doekje om als dat niet nodig is maar wel altijd met respect. Het gaat tenslotte om een goede balans. Dat geldt voor het hele leven. Want met een druk gezin en een uitdagende job bij Procurement Services, moet je af en toe even helemaal afschakelen. Of zoals ze het zelf zegt: even lekker creatief ontspannen. Een gesprek met een positieve kameleon.

 

Hoe werd je inkoper?

“Ik heb Facility Management gestudeerd”, vertelt Dana. “Lekker breed natuurlijk, maar als keuzevak had ik inkoop”. Via een oud klasgenoot kwam ze eerst terecht bij Paleis van Justitie als assistent-inkoper. Dat betekende veel uitvoerend werk, maar ging snel over naar wat grotere projecten. Al ging het Dana ook wat te traag. “Precies toen ik toe was aan iets anders stuurde weer een oud-studiegenoot een mailtje. Dat was bij Arrange Group en daar ben ik 3,5 jaar gaan werken. Ik was nog geen 25 jaar en ineens was ik ‘expert inkoop’! Maar ja, als het op je visitekaartje staat, dan ben je het nog niet.”

 

Ze vervolgde haar carrière bij Accor hotels (8 jaar) als Senior Inkoper en kreeg haar 2 kinderen in die periode. Dana: “Het was echt heel dynamisch. Contact met allerlei type mensen en verschillende lagen van de organisatie. Veel vrijheid en afwisseling.”

 

Professioneel profiel

Huidig collega Carola Doornbos verving Dana bij Accor tijdens haar zwangerschapsverlof en dat was ook de link naar Procurement Services: “Carola vertelde er altijd zo enthousiast over, dat ik dacht…dat is ook iets voor mij.”

 

“Ik ben direct, open en transparant. Maar ik heb wel moeten leren doseren. Mijn moeder zei af en toe dat ik misschien eerst even moest nadenken voordat ik iets zei, haha.” Dat is helemaal goed gekomen. Dana legt het ook graag even uit: “Mijn man noemt mij weleens een kameleon. En dat bedoelt hij positief. Je moet je in deze job heel goed kunnen aanpassen aan de situatie waarin je zit en je moet kunnen levelen met veel verschillende mensen.

Natuurlijk zonder dat je een rol gaat spelen. Je moet jezelf zijn en respect hebben voor elkaar. Dat vind ik essentieel. Als je werkt met wederzijds respect dan komt het goed.”

 

Meeste energie krijg ik van…

“Natuurlijk van mijn twee kindjes! (3 en 6) Al kosten die ook veel energie”, zegt ze lachend. “Muziek is ook héél belangrijk voor mij. Van House naar Techno tot R&B. Ik luister naar het ritme en naar de tekst en als het goed voelt dan word ik er gelukkig van. Verder ben ik echt een knutselaar. Ik schilder graag en ben graag creatief bezig. Heerlijk om mee af te schakelen. En lezen natuurlijk. Geen zware literatuur of zo, maar gewoon iets wat makkelijk wegleest.”

 

Wie is je held?

Positief, hart op de tong en zelfverzekerd. Kenmerken van Dana, die misschien wel zijn ontstaan in haar jeugd en door haar voorkomen. “Mensen schatten me vaak wat jonger in en dat zie ik niet als een nadeel hoor. Je moet het toch gewoon waarmaken met wat je zegt en wat je doet.”

Toen ze 16 was overleed haar vader. Dana serieus: “Mijn moeder stond er plots alleen voor en moest zich ineens bezighouden met dingen waar ze zich nooit mee bemoeide. Ze ging niet bij de pakken neerzitten en vond zichzelf opnieuw uit. Daar heb ik echt heel veel respect voor en daar heb ik ook heel veel van geleerd.”

 

Procurement Services als metafoor

Tot slot nog even over Procurement Services: “Net voordat ik hier ging werken was er een bijeenkomst met alle collega’s en hun partners. We reden naar huis en mijn man Patrick keek me aan in de auto en hij zei: je komt echt in een warm nest. En dat klopte. Het is een heel hechte groep. Iedereen helpt elkaar en iedereen voelt zich vrij om zijn of haar mening te geven. Eigenlijk zijn we een groot zelfsturend team waarbij het niet alleen belangrijk is wat je brengt in je werk, maar vooral ook wat je brengt als mens.”

 

 

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.