Mediq kiest voor strategische inkoopsamenwerking met Procurement Services

Het vooraanstaande medisch-toeleveringsbedrijf Mediq, met hoofdkantoor in de Meern, heeft Procurement Services als strategisch inkooppartner in de arm genomen voor de zogenaamde Non Trade Sourcing (ook wel NPR of Niet Product Gerelateerde inkoop genoemd). Mediq streeft naar hogere effectiviteit en meer efficiency. Aan de samenwerking is een zeer zorgvuldige selectieprocedure voorafgegaan.

 

Inspelen op noodzakelijke transformatie in de zorg

Mediq is opgericht in 1899 als Coöperatieve Apothekers Vereniging en inmiddels actief in 12 Europese landen. Het bedrijf telt circa 2.500 medewerkers en levert producten voor diabetes, incontinentie, stoma, wondverzorging en enterale voeding. Zowel direct aan patiënten als aan institutionele instellingen zoals ziekenhuizen, zorginstellingen en huisartsen. De druk op kwalitatief hoogwaardige en betaalbare zorg neemt toe. Dat ‘dwingt’ instellingen en bedrijven mee te gaan in de transformatie naar meer efficiency. Bij Mediq betekent dit onder andere het streven naar efficiëntieverbeteringen en een meer gestandaardiseerde aanpak van het inkopen van indirecte (niet-product gerelateerde) goederen en diensten.

 

Non Trade Sourcing naar een hoger niveau

Om deze ambitie waar te maken is Mediq op zoek gegaan naar een lange termijn partnership specifiek op het vlak van NTS Sourcing, waarbij de eigen NTS inkoopprofessionals van Mediq de regie voeren.

Mediq zocht specifiek naar een partij die up-to-date marktkennis en benchmark gegevens in huis heeft en variabele inkoop capaciteit kan bieden. Zowel in Nederland als in Duitsland en in de Scandinavische landen waar Mediq actief is.

De pragmatische aanpak en het ondernemende businessmodel van Procurement Services gaf de doorslag bij de definitieve keuze.

 

Quote Mediq

“Na een intensief proces hebben we ervoor gekozen om met Procurement Services het Non Trade Sourcing team te versterken. De keuze voor Procurement Services is gebaseerd op de pragmatische aanpak, brede marktkennis en de drijfveer om continue te verbeteren. Samen met Procurement Services willen we meer controle krijgen over de totale NTS uitgave met als belangrijkste drijfveer de kosten te verlagen, binnen de gestelde eisen. Deze focus is cruciaal voor Mediq om kwalitatieve zorg betaalbaar te houden.” – Pieter Völker – Director Sourcing MEDIQ –

 

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.