Inkoopspecialist Procurement Services treedt toe tot EPSA Group

De NPR (Non Product Related) inkoopspecialist Procurement Services uit Houten, Eindhoven en Leeuwarden, is per eind januari voor 100% overgenomen door de Franse EPSA Group. De steeds grotere internationale dimensie bij opdrachtgevers, de uitdaging om zich verder te ontwikkelen en wens om de toekomst te waarborgen, lagen hieraan ten grondslag. De Franse onderneming met wereldwijd circa 1.500 medewerkers, richt zich op het optimaliseren van bedrijfsprestaties, productiviteit en winstgevendheid bij haar klanten.

 

Verrijking kennis en dienstverlening

EPSA heeft vergaande internationale expertise georganiseerd in 7 business lines, te weten: Procurement, Marketplace, Tax, Innovation, Transformation & Digital, Energy & Environment en Finance. “Voor Procurement Services is het een volgende én logische stap in ons bestaan. Het is een prachtige kans om onze dienstverlening verder uit te bouwen”, zegt Martijn Heijmans, DGA bij Procurement Services. “Bij de verschillende bedrijven van de EPSA Group zit een enorm kennispotentieel”. Samen met André Seltenrijch richtte hij Procurement Services op in 2005. Heijmans: “Ook de indrukwekkende hoeveelheid internationale benchmarks en de complementaire diensten bieden onze klanten interessante nieuwe mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de dienstverlening rondom een actueel thema als de transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering.”

 

Matthieu Gufflet, Founding President van EPSA: “In Europa is Nederland een belangrijke markt voor ons en we zijn blij dat we Procurement Services kunnen toevoegen aan onze Europese footprint. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van het team en het management, de ondernemerscultuur en de reputatie van de organisatie in de markt. Het is een geweldige aanvulling op onze groep en zal de positie van EPSA in heel Europa versterken. Met de fusie van Procurement Services zijn we duidelijk de Europese leider in inkoopadvies met meer dan 700 professionals.”

 

Sterk in Europa, actief op 6 continenten

EPSA werd in 2001 opgericht en specialiseerde zich in het advies over indirecte inkoop. Vandaag heeft EPSA circa 1.500 medewerkers in 35 landen, verdeeld over 25 kantoren in 6 continenten met vooral een sterke aanwezigheid in Europa en de US. Nederland was nog het ontbrekende puzzelstuk in Europa en wordt vanaf nu ingevuld door Procurement Services. Procurement Services zal  voor een belangrijk deel zelfstandig blijven opereren onder haar eigen naam met dezelfde medewerkers en hetzelfde managementteam.

 

—————
Voor meer informatie: epsa.com | procurementservices.nl | martijn.heijmans@procurementservices.nl | +31 (0)653 70 35 31

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.