De flexibele schil in goede banen

In deze tijden van hoogconjunctuur en krapte op de arbeidsmarkt hebben veel bedrijven moeite om goed personeel te vinden. Bovendien is flexibiliteit belangrijker dan ooit. Twee redenen waarom bedrijven vaak bewust sturen op een bepaalde omvang van de flexibele schil. Daarnaast is het aantal zelfstandigen zonder personeel de laatste jaren enorm toegenomen. Inmiddels zijn er ongeveer 3.1 miljoen ZZP-ers in Nederland! In deze context hebben veel organisaties op dit moment te maken met een grote hoeveelheid leveranciers voor extern personeel; van de kleine ZZP-er tot het grote uitzendbureau. Nu is het werken met externe leveranciers natuurlijk niets nieuws, maar nooit waren ze zo talrijk en divers.

 

Heldere processen en inzicht ontbreken

Het is veel bedrijven eigenlijk overkomen. Processen en structuren zijn vaak niet meegegroeid met deze grotere flexibele schil en nieuwe werkverhoudingen. Met als gevolg diverse contractvormen, verschillende afdelingen met elk hun eigen werkwijze, heel veel facturen en te weinig inzicht om goed te kunnen (bij)sturen. Tel daarbij op de veranderende wet- en regelgeving en het is duidelijk dat veel organisaties een uitdaging hebben.

 

Meer grip met Managed Service Provider

Er is kortom behoefte aan meer grip en inzicht. Een van de oplossingen is een gedegen Managed Service Provider (MSP) die helpt om processen rondom de flexibele schil te stroomlijnen. De jonge markt van MSP-dienstverleners heeft zich sinds kort verenigd in MSP Netwerk Nederland. Procurement Services heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met de selectie en implementatie van MSP-dienstverlening om alle processen voor externe inhuur te optimaliseren.

 

Betere en scherpere tenders

Op uitnodiging van MSP Netwerk hebben we deelgenomen aan een ronde tafel evenement met als doel tenders te optimaliseren. Tijdens dit evenement in Nieuwegein vonden we een luisterend oor voor onze aanbevelingen. Zo gaat MSP Netwerk aan de slag met het maken van heldere definities van de verschillende businessmodellen als MSP, Master Vendor, Broker, Inhuurdesk. Op die manier zijn de verschillen beter inzichtelijk en is het eenvoudiger om te bepalen welke type inhuur het beste past.

 

Wilt u ook meer weten over MSP?

Ook hebben we tijdens de bijeenkomst nog meer inzicht gekregen in de informatie die aanbieders nodig hebben om de beste aanbiedingen voor opdrachtgevers te kunnen maken. Zo kunnen we de laatste marktinformatie weer toepassen in nieuwe projecten. Wilt u ook meer informatie over MSP en bespreken hoe u de processen met uw flexibele schil efficiënter en effectiever kunt maken? Neem dan contact op met een van onze NPR inkoopprofessionals.

 

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.