MEET OUR TEAM: Muriel Claassen

“Van een goede match tussen klant en leverancier word ik blij!”

 

Wie is Muriel Claassen?
Een familiemens en een teamplayer die openstaat voor nieuwe dingen en zowel letterlijk als figuurlijk graag nieuwe grenzen overgaat. Dat is Muriel ten voeten uit. Als oudste van vier geboren in Leiderdorp, maar een Brabantse in hart en nieren. Ze vertelt met aanstekelijk enthousiasme: “Ons huis in Hapert is een monumentaal pand, een eeuwenoud tramstation dat we van mijn ouders hebben overgenomen en grondig hebben gerenoveerd. Het was er vroeger vaak een zoete inval en dat is het eigenlijk nog steeds. Ik vind het heel leuk om evenementen te organiseren, met het gezin avonturen te beleven en ook samen met familie en vrienden gezellig te eten”. Een verbindende factor dus. Initiatiefrijk. Muriel lachend: “Ja ik neem vaak het voortouw! Wat overigens niet wil zeggen dat ik zelf graag in het middelpunt van de belangstelling sta.”

 

Hoe werd je inkoper?

Inmiddels is ze zelf moeder van drie zoons (11,13,15) en zit ze in de spreekwoordelijke spits van het leven met uiteenlopende sport- en muzieklessen. Ze spelen alle drie piano en zelf heeft ze de viool weer uit het stof gehaald. Ze speelde zelfs ooit in het Philips Symphonie Orkest (“was hard werken!”) tijdens haar jaren bij Philips Semiconductors, het latere NXP. Muriel: “Na mijn studie Technische Wiskunde met afstudeerrichting Statistiek en 2-jarige post-master opleiding ‘Logistics Management Systems’, beide aan de TU/e, begon ik bij Philips Semiconductors als Supply Chain Consultant. Na een paar jaar kon ik vanuit Shanghai binnen de Global Sales organisatie logistiek voor klanten gaan verbeteren, terwijl mijn man Henk, in China het Natlab van Philips mocht versterken. Een geweldige tijd met veel wereldreizen in en vanuit Azië!” Eenmaal terug in Nederland kwam ze vanuit een personal development-programma bij NPR inkoop terecht. Dat beviel haar direct: “Het interessante is dat je steeds weer in een nieuw en vaak complex onderwerp moet duiken.”

 

De weg naar Procurement Services
Na 6 jaar NXP was het tijd voor verandering. Toen het idee voor een nieuwe omgeving nog maar net opdoemde in haar hoofd, ontmoette ze via via Luc Roelofs die bij Procurement Services de vestiging Eindhoven net was gestart. Er was gelijk een leuke klik en de gezamenlijke liefde voor het NPR inkoopvak en de ruime afwisseling van deze uitdagende baan deed de rest. Het was dus snel beklonken, inmiddels alweer bijna 9 jaar geleden. Muriel: “Tijdens mijn studie werd ik getraind in het simpel maken van ingewikkelde dingen. Dat doe ik bij Procurement Services nog steeds.”

 

Professioneel profiel
En dat is wat Muriel kenmerkt. Van veel markten thuis. Aan de ene kant in staat om complexe zaken te doorgronden en aan de andere kant de gave om het klein en begrijpelijk te maken. Ook heel goed in cijfers (best handig in dit vak), en tegelijkertijd heel taalvaardig. Maar vooral een verbinder die een goede relatie ook heel belangrijk vindt: “Ik vind zelf een goede match essentieel. Natuurlijk moet je verstand van zaken hebben en je werk goed doen, maar dat lukt vooral als je elkaar begrijpt en aanvoelt. Dat geldt ook voor de relatie van onze klanten met hun leveranciers. Wij worden bij Procurement Services vooral blij als onze klant in onze projecten leveranciers selecteert, die uitmunten in kwaliteit en waarbij de wederzijdse match verwachtingen overtreft. Dán is onze missie geslaagd!”

 

Krijgt de meeste energie van…
“Zowel privé als zakelijk houd ik van nieuwe dingen, nieuwe uitdagingen. Daarom vind ik de overname door EPSA ook een interessante ontwikkeling. Privé ben ik graag actief en geniet ik van de avonturen met mijn gezin, en de diverse bijeenkomsten met familie en vrienden. Met mijn mannen mountainbiken in de Kempen. Verder reizen binnen en buiten Europa (bv op bezoek bij mijn zus in Zuid-Afrika), fotograferen. En muziek dus. Onlangs had ik weer een eerste optredentje met mijn vioollerares, waarbij mijn vader mij begeleidt op de piano. Dat vind ik echt weer heel erg leuk!”

 

Procurement Services als metafoor
“Echt een metafoor heb ik niet”, zegt ze, “maar als ik een vergelijking moet maken dan denk ik aan Eva Jinek: ze is op de hoogte, ik vind haar charmant, heel gedreven, open, en ook eigenzinnig. Ze kan heel kritisch zijn (als het moet) en gaat ingewikkelde dingen niet uit de weg. Ook zij is heel verbindend. Allemaal kenmerken die ik ook terugzie bij mijn collega’s. Het is een bijzondere en mooie club om voor te werken!”

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.