MEET OUR TEAM : Hugo van Vessum

“Bij Procurement Services gaan we altijd voor plezier én resultaat. Zo sta ik zelf ook in het leven.”

 

Wie is Hugo van Vessum?
Een bedrijvig en gedreven type. Dat is Hugo ten voeten uit. Als jongetje van 8 uit Santpoort Noord (boven Haarlem) liep hij al een krantenwijk en tijdens de middelbare school organiseerde hij feesten. Dat was niet alleen leuk, maar de stijf uitverkochte feestjes zorgden ook voor een mooi zakcentje. Dat ondernemende zit in zijn bloed. Zowel zakelijk in zijn rol bij Procurement Services, maar ook privé is hij een bezige bij. Hugo: “Ik ben eigenlijk altijd wel bezig met nieuwe dingen, kansen zien en verbinden”. Dat maakt nieuwsgierig Hugo!

 

Hoe werd je inkoper?
“Ik heb Bedrijfswetenschappen gestudeerd in Amsterdam met een specialisatie in transport, distributie en logistiek. Daar zaten al veel procurement-vakken tussen”, zegt Hugo. “Ik begon na mijn studie als Supply Chain Management Trainee bij de IGMA (een agrarisch bulkoverslagbedrijf) onderdeel van Cargill, een Amerikaans bedrijf. Daarna werd ik Team Lead voor de inkoop van binnenvaartvracht. Ik woonde toen 2,5 jaar in Gent en daar is mijn echte interesse voor inkoop ontstaan. Na nog twee functies bij Cargill wilde ik meer verantwoordelijkheid en ben ik gestart als Hoofd Inkoop en Logistiek bij Bergman Clinics.”

 

De weg naar Procurement Services
En dat ging hard. Het bedrijf maakte een flinke groeispurt, er waren fusies, nieuwe teams en processen. Hugo vertelt wat dat met hem deed: “Mijn afdeling was ineens 20 man groot. Dat betekende dus heel veel managen en minder bezig zijn met de inhoud. En daar kwam Covid nog overheen. In een project waarbij we mijn voormalige collega Carola inhuurde, maakte ik kennis met Procurement Services en zo is het balletje gaan rollen. Op 1 oktober 2020 ben ik begonnen.”

 

Professioneel profiel
De ambitie, het ondernemende, kenmerken Hugo. Inhoudelijk zijn er twee sectoren waar hij helemaal in thuis is, vertelt hij: “Ik heb natuurlijk jarenlang in de transport en logistiek gewerkt en ook een mooie periode bij Bergman de zorg goed leren kennen. Die ervaringen neem je mee. Hier kan ik ook weer echt helemaal met de inhoud bezig zijn. Maar ik hou ook van uitdagingen, nieuwe dingen. Zakelijk, maar ook privé organiseer ik van alles.”

 

Meeste energie van…
Inmiddels is hij vader van een jongen (5) en een meisje (2,5). Met zijn (aanstaande) vrouw – Hugo trouwt in september – en twee katten, woont hij in Bennebroek en zit hij ‘in de spits van het leven’. Maar zelfs met dat volle leven leunt Hugo niet achterover: “Nee bepaald niet. Ik heb een voorliefde voor Belgisch bier. Zo organiseer ik al een paar jaar in de eerste helft van augustus een bierproeverij tijdens de traditionele feestweek in Santpoort. Dat begon kleinschalig voor vrienden en inmiddels komen daar bij de 8e editie 750 mensen op af! Het hele concept uitwerken, het organiseren, sponsors zoeken, de marketing, ik vind dat geweldig om te doen. En het voorproeven van de biertjes is trouwens ook geen straf. Overigens op vrijwillige basis, niet al bijverdienste. Verder vind ik lekker langzaam varen met mijn bootje over de Leidsche vaart ook heerlijk hoor, haha.”

 

Over Procurement Services
“Waar ik van houd en hoe ik in het leven sta, past eigenlijk heel goed bij Procurement Services”, zegt hij. “Kijk, als zo’n bierproeverij helemaal staat, ga ik weer aan de slag met nieuwe ideeën. Zo is ook een aantal jaar geleden de TentQuiz ontstaan. Inclusief DJ voor het sfeer element, zelf vragen bedenken en presenteren. 400 enthousiastelingen die kennis en plezier combineren, geweldig! Bij Procurement Services heb ik ook steeds die afwisseling in klanten en projecten. Nu heb ik bijvoorbeeld een interim-opdracht bij Isala ziekenhuis. Kortom, je hebt hier veel vrijheid om nieuwe dingen aan te pakken en nieuwe commerciële trajecten te ontplooien.”

 

Procurement Services als metafoor
“Procurement Services staat voor mij voor plezier én resultaat. Plezier met collega’s, opdrachtgevers en in het soort werk. En plezier leidt ook tot succes. Samen met collega’s en met onze klanten altijd de beste deal creëren, dat vind ik mooi!”

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.