MEET OUR TEAM: Suzanne van Delft

“Ik hou van vrijheid en dat vind ik helemaal terug in deze job”

Wie is Suzanne van Delft?
Suzanne is niet het type dat je makkelijk in een hokje plaatst. Noem haar eigenzinnig, vrijzinnig of sterk onafhankelijk. Getrouwd dat wel, maar op andere gebieden is ongebondenheid een rode draad in haar leven. Afwisseling en de zeggenschap over je eigen agenda, zijn dan ook heel belangrijk voor haar. Oorspronkelijk komt ze uit IJsselstein bij Utrecht en woont nu lekker centraal in Zaltbommel. Ooit communicatie gestudeerd en gewerkt in de PR, dus dat maakt nieuwsgierig naar haar carrièrepad. Hoe is deze vrije vogel, motorrijdende en natuur liefhebbende PS-er in het inkoopvak gerold?

 

Hoe werd je inkoper?
“Poeh, heb je even?”, lacht ze. “Ik ben in 1989 in Utrecht naar de HEAO Communicatie gegaan en na mijn studie heb ik een halfjaartje in  Amerika gewerkt en gereisd. Toen ik terugkwam ben ik een uitzendbureau binnengelopen. Zo kwam ik bij Ahrend kantoorartikelen terecht en was ik als verkoper in een kamertje mailings aan het nabellen. Niet echt mijn ding.” Daarna volgde een baan in de PR, maar al snel maakte ze de stap naar inkoop. “Uiteindelijk kwam ik terecht bij ASPA-kantoorartikelen in een inkoopfunctie. Daar hielp die ervaring bij Ahrend weer bij. Want verkoop en inkoop zitten beide in het commerciële spectrum. Het zijn ook beide commerciële functies waar de relatie heel belangrijk is en waar je een win-win situatie uit wilt halen. Die brug tussen die twee disciplines boeide mij.”

 

Professioneel profiel
Suzanne is ondernemend en heeft een uitgesproken mening. “Ik wil wel graag zelf zoveel mogelijk kunnen bepalen en sturen”, zegt ze. “Als een baas tegen mij zei je moet dit of dat doen, ga ik daar altijd het gesprek over aan. Waar dat geaccepteerd is, voel ik me op mijn plek. Ik voel me ook altijd heel erg verantwoordelijk. Ben altijd op zoek naar bedrijfsbelang.” En als het om het inkoopvak zelf gaat, heeft ze ook een duidelijke opvatting: “Kijk, inkoop moet geen doel op zich zijn. Het gaat erom dat je een bedrijf beter laat presteren en dat is echt heel wat anders dan ergens een paar centen vanaf dingen.”

 

Hoe kwam je terecht bij Procurement Services?
“Ik heb 7 jaar gewerkt als interimmer. Lang geleden had ik al eens een kennismakingsgesprek gevoerd met André en Martijn en toen ik als interimmer werkte bij Sligro in Veghel moest ik aan hun denken. Het ging om een project over telefonie en dataverbindingen en ik wist dat Martijn Heijmans daar verstand van heeft. Het was een groot en belangrijk project. De samenwerking werd een succesverhaal en toen ik daar klaar was ben ik koffie gaan drinken met de heren. Dat is inmiddels 7 jaar geleden. Voor mijn doen dus al heel lang bij de club, dat zegt wel iets.” Bij toeval is ze via Procurement Services weer aan de slag voor Ahrend. De cirkel is rond zou je kunnen zeggen. Daarnaast is ze nog volop bezig met een complex IT-inkoopproces voor een bekende bierbrouwer, diverse projecten bij drukpressen producent MPS Systems en een ERP-selectie voor Vencomatic.

 

Meeste energie van…
“Als je vraagt waar ik echt blij van word, dan is dat vrijheid”, zegt Suzanne. “Zelf kunnen beschikken over mijn tijd en mijn agenda. Niet te veel geleefd worden door verplichtingen. In mijn werk ben ik heel georganiseerd en gestructureerd en bepalen klanten en projecten mijn agenda, dan wil je in je vrije tijd graag alles loslaten. Als ik op vakantie ga, stap ik de deur uit en ben weg. Mijn man zegt dan ‘hup opschieten, we moeten een vlucht halen’, haha.” Ook motorrijden geeft Suzanne energie: “Ik had eerst een hele snelle motor. Ik ben ook altijd best competitief, dus wilde ik laten zien dat ik heel hard en laag door die bocht kan. Nu heb ik een Harley en zodra ik daarop wegrijd, ben ik ontspannen. Heerlijk.”

 

Helden?
“Nee, niet echt”, denkt ze hardop. “Nou, van wie ik op dit moment wel onder de indruk ben is Yuval Noah Harari, de auteur van het boek De 21 lessen voor de 21ste eeuw. Een boek dat alle medewerkers van Procurement Services hebben gekregen. Harari is een grote denker en ik ben onder de indruk van zijn analyses en inzichten”.

 

Over Procurement Services
“Na 7 jaar interimwerk miste ik wel dat ik ergens onderdeel van was. Hier vond ik de ideale combinatie: veel afwisseling en vrijheid maar toch onderdeel zijn van een team en een mooi bedrijf. En je komt bij heel veel andere bedrijven over de vloer. We hebben hier een unieke combinatie van mensen hebben, die hetzelfde vak hebben en gelijkgestemd zijn. En je hoeft hier geen wielen zelf uit te vinden. Die vind je bij je collega’s!”

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.