MEET OUR TEAM: Carola Doornbos

“Soms zeggen ze weleens gekscherend bij ons dat als je een olifant nodig hebt die door de porseleinen kast moet lopen, dat je dan Doornbos moet hebben.”

 

 Wie is Carola Doornbos?*

Carola werkt alweer bijna 10 jaar bij Procurement Services. En dat best bijzonder, want voorheen vond deze ambitieuze ‘Hotello’ – ze deed de Hogere Hotelschool in Leeuwarden – 3 tot 5 jaar bij dezelfde werkgever meer dan genoeg. De leergierigheid en ambitie zitten bij Carola dan ook echt in het DNA. Niet voor niets dat ze in haar jeugd al bij een sterrenrestaurant werkte. Aanvankelijk wilde ze in het verlengde van haar studie partymanager worden bij een gerenommeerde cateraar, maar voor dat het zover was, werd haar interesse gegrepen door het inkoopvak. Tot op de dag van vandaag heeft ze daar geen spijt van!

 

Hoe werd je inkoper?

Carola begint enthousiast te vertellen: “In 1997 ging ik ben ik afgestudeerd bij Golden Tulip Hotels (later NH Hotels) op de…jawel inkoopafdeling. Die stage beviel me zo goed (en Golden Tulip blijkbaar ook) dat ik mocht blijven als junior buyer. Ook een reden om ook gelijk aan de Nevi-opleidingen te beginnen. Vooral de avonden tijdens de opleiding vond ik het altijd super interessant om te horen hoe anderen hun producten en diensten inkopen. Dus toen was ik verkocht…”

 

De weg naar Procurement Services

Bij Golden Tulip bleef Carola ruim 5 jaar en startte toen bij detacheerder Yacht. Er volgden verschillende uitdagingen zoals een facility job bij een zorginstelling, werd ondertussen moeder en ging ze tijdelijk iets minder werken. Tussentijds nog geplaatst bij DMV (onderdeel van Campina), toen naar Campina in Woerden waar ze ook in dienst ging. Carola: “Maar ja, die hotellerie bleef toch kriebelen en uiteindelijk ben ik overgestapt naar Accor Hotels (bekend van onder andere Mercure, Novotel en Ibis) en werd daar eind 2007 hoofd inkoop met een eigen team. ”Toen kwam ondertussen de tweede spruit en begon ook de werk-/privébalans wat te wringen.“ Carola vervolgt: “Dus ging ik om me heen kijken en kwam ik in contact met Procurement Services. Het mooie aan het concept is dat je eigenlijk allemaal werkt als gelijkwaardigen. Of je nu tot de directie behoort of niet. Dat sprak me al gelijk aan bij de eerste kennismaking.”

 

Professioneel profiel

De altijd smeulende ambitie en het aanstekelijke enthousiasme van Carola klinkt overal in door: “Ik vind werk echt leuk, ik krijg er zoveel energie van. En ik ga ook wel direct op mijn doel af, wil graag goede resultaten boeken voor mijn klanten en voor onszelf.” Dan lachend: “Soms zeggen ze weleens gekscherend bij ons dat als je een olifant nodig hebt die door de porseleinen kast moet lopen, dat je dan Doornbos moet hebben, haha”.

 

Meeste energie krijg ik van…

“Nieuwe projecten! Natuurlijk bij klanten, maar ook als het bijvoorbeeld gaat om onze eigen teamuitjes of de organisatie van ons terugkerende feest voor klanten en relaties, de Valley Party. Nieuwe initiatieven en organiseren vind ik gewoon heel leuk. Als ze bij de hockeyclub iemand zoeken voor de sponsorcommissie heb ik mijn hand al opgestoken voordat ik het zelf in de gaten heb. Wat natuurlijk ook heel veel energie geeft is goede resultaten boeken voor klanten. Ik kreeg een chocoladeletter C van een klant, die stond niet alleen voor Carola, maar volgens de klant ook voor collega. Dat is toch het mooiste compliment dat je kunt krijgen?”

 

Wie is je held?

“Helden of grote voorbeelden heb ik niet. Maar ik geniet wel van mensen die slimme en creatieve oplossingen bedenken. Dat is ook een vaardigheid die je in ons vak goed kunt gebruiken.”

 

Hoe zou je tot slot Procurement Services als metafoor willen omschrijven?

Net als ook andere collega’s eerder lieten optekenen, vindt ook Carola het mooie van deze job dat het elke keer anders is. Je hebt klanten waar je heel lang voor werkt, of zelfs een deel van de week aanwezig bent, maar ook steeds weer nieuwe klanten en uitdagingen. Carola: “We zijn ook wel een soort evenwichtskunstenaars. Je moet altijd de belangen van veel partijen recht doen. Ons credo is dat inkoop altijd voordeel voor klant én leverancier moet opleveren. Bij Procurement zijn we ook altijd een beetje de makelaar tussen klant en leverancier en je hebt ook met verschillende disciplines en verantwoordelijkheden te maken bij je opdrachtgever. Die diversiteit maakt het ook super interessant.”

 

Leuk bedrijf

Klanten bedienen en binden, dat vindt Carola een van de mooiste dingen. Ze werkt onder andere voor Bergman Clinics. De Managing Director ging naar Het Oogziekenhuis Rotterdam als voorzitter van de RvB en daar zit ze nu ook sinds 2017 1 dag in de week. Met een glimlach sluit ze af: “Die combinatie vind ik echt heel fijn. Als ik ergens, op een feestje of verjaardag, vertel wat ik doe dan zegt iedereen ook altijd wat werk je voor een leuk bedrijf. En dat is ook echt zo!”

 

 

*Carola is inmiddels niet meer werkzaam bij Procurement Services. Ze is sinds september 2021 haar eigen fit20 studio gestart in het Hilversum Media Park. Lees hier meer.

 

Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen in de NPR inkoop markt.